fbpx
Google’da Sıralama Yükseltme

Google’da Sıralama Yükseltme

Google sıralamalarınızı yükseltmek, potansiyel müşterilerinize ulaşmanın en etkili ve doğru yollarından biridir. İçeriğimizdeki yazıları web sitenize uygulayarak Google ve diğer arama motorları üzerindeki organik trafiğinizi artırabilirsiniz.

Google Sıralamalarınızın Artması Ne İşe Yarar?

Google’da doğru anahtar kelimelerde sıralamanızın artması, potansiyel müşterilerinizin sizleri daha kolay bulmasına yardımcı olurken, markalaşma için büyük bir fayda sağlar. Web sitenizin organik trafiğini artırır, dönüşümlerinizin artmasını sağlar.

Google sıralamanızı yükseltmeniz için birden farklı SEO optimizasyonu gerçekleştirmeniz gerekebilir. Çalışmalarınızın uzun ya da kısa sürede başarı sağlamasının birçok sebebi olabilir. Bunlar:

  • Kullanılan alt yapı
  • İçerik kalitesi
  • Anahtar kelime zorluğu
  • Sektör rekabeti

olarak basitçe sıralanabilir.

Google Sıralaması Nasıl Yükseltilir?

Başarılı bir dijital varlık oluşturmanın ve çevrimiçi varlığınızı güçlendirmenin önemli bir yolu, Google’da üst sıralara çıkmaktır. İşte web sitenizin Google sıralamasını yükseltmek için izleyebileceğiniz bazı adımlar:

1- Doğru Anahtar Kelime Seçimi

SEO’da başarıya ulaşmanın en önemli yolu doğru anahtar kelimeleri belirlemek ve kullanıcıların aranma niyetine göre başlıklar oluşturmaktır. Yeni bir web sitesi ile rekabeti çok yüksek olan bir kelimede yükselmek çok uzun ve maliyetli olabilirken dönüşüm getirebilecek uzun kuyruklu anahtar kelimeleri seçmek hem süreci kısaltır hem maliyetinizi azaltır.

2- Kaliteli İçerik Üretimi

SEO çalışmalarında kaliteli içeri üretimi en önemli adımlardan biridir. İçeriklerinizi Google için optimize etmeli, kullanıcıların aramaları için yazmalısınız. Peki bu ne demek?

Bir konu hakkında içerik üretirken kullanıcıların arama gerçekleştirebileceği tüm kelimelere yer vererek detaylı bir içerik oluşturmak sıralama için büyük fayda sağlar. Hem birçok Google sıralamasında yer alırsınız, hem de Google içeriğinizi faydalı bularak daha üst konumlarda listeler.

3- Doğru Altyapı

İçerikleriniz ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar kaliteli bağlantınız olursa olsun siteniz teknik olarak hatalar ile doluysa sıralamanız belli bir yerden sonra yükselemez ya da sıralamaya giremez. Bu yüzden teknik SEO çalışmalarına önem vermeniz, günümüz ve ilerleyen zamanlardaki sorunları en aza indirmenizi sağlar.

4- Mobil Uyumlu Tasarım

Günümüzde mobil cihaz kullanımı en yüksek seviyede ve her geçen gün artıyor. Web sitelerinizi mobil uyumlu (responsive) tasarıma uygun hale getirmeniz son derece büyük rol oynar. Sitenizden elde etmek istediğiniz dönüşümlere göre ek düzenlemeler yapmanız gerekebilir.

5- Sitemap (Site haritası)

Site haritası, arama motoru botlarının sitenizeki sayfa ve dosyaları kolayca bulabilmesi için önemli özelliklerden biridir. Eğer WordPress gibi hazır sistemler kullanıyorsanız basit SEO eklentileri ile hızlı şekilde sitemap oluşturabilirsiniz. Diğer alt yapılar için sitemap oluşturucu sitelerden yardım alabilirsiniz. Oluşturduğunuz sitemap dosyasını “search console” üzerinde tanımlamanız doğru index almanızı sağlarken içeriklerinizin daha hızlı keşfedilmesine olanak tanır.

6- İçerik Sıklığı

Web sitenizi belirli aralıklar ile blog içerikleri ekleyerek güncel tutun. Sektörünüze ya da web sitenizin içeriklerine uygun içerik başlıkları oluşturun. Bu sayede daha fazla kişiye farklı ve alakalı arama sonuçlarında gösterilme şansınız oldukça artar.

7- Backlinkler

Backlinkler (geri bağlantılar) SEO da önemli rol oynayan dış SEO çalışmalardan biridir. İçeriklerinizi başka kullanıcıların kaynak göstereceği şekilde oluşturun. Eğer içerikleriniz bu konuda uygun değilse misafir yazarlık sitelerinde içerikler üreterek sitenize linkler verebilirsiniz.

8- Sosyal Profil ve Paylaşımlar

Sosyal profiller oluşturarak içeriklerinizi düzenli olarak Facebook, Instagram, Twitter, Reddit vb platformlarda paylaşarak buradalardan trafik çekebilirsiniz. Sitenizde geçirdikleri süre ve sosyal trafik ile web sayfanızın sosyal trafiği artar. Sadık okuyucu kitlesi oluşur.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir